Haber

Scholz, Almanya’nın Ukrayna’ya verdiği desteğin “sürmek üzere tasarlandığını” söyledi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya’nın Ukrayna’ya takviye kuvvetlerinin “uzun süre dayanacak şekilde tasarlandığını” ancak gelecekteki silah teslimatları konusunda temkinli olduklarını söyledi.

Almanya’da düzenlenen 59. Münih Güvenlik Konferansı’nın açılış konuşmasında Scholz, ülkesinin Ukrayna’nın kıta Avrupası’ndaki en büyük askeri destekçisi olduğunu belirterek, “Almanya’nın Ukrayna’ya takviye kuvvetleri uzun süre dayanacak şekilde tasarlandı” dedi. söz konusu.

Gelecekte Ukrayna’ya silah sevkiyatı konusunda temkinli olduğunu belirten Scholz, Kiev’in savaş uçağı veya uzun menzilli füze “umutlarına” yeşil ışık yakmadı.

Ukrayna’ya yönelik takviye kuvvetlerle gerginliğin istenmeyen bir şekilde tırmanmasının önüne geçilirken istikrarın sürdürüleceğini belirten Scholz, Ukrayna’ya silah sevkiyatının savaşın erken bitmesine katkı sağlayabileceğini savundu.

Scholz, “Savaşı (Rusya-Ukrayna savaşını) uzatan silah sevkiyatlarımız değil” sözlerini kullandı.

“Uzun bir savaşa hazırlanmanın akıllıca olduğunu düşünüyorum” diyen Scholz, Rusya-Ukrayna savaşının uzun süreceğine inandığını da sözlerine ekledi. Bu nedenle Scholz, müttefiklerin gerektiği sürece Ukrayna’yı desteklemeye hazır olmasının da önemli olduğunu vurguladı.

Ukrayna’ya yapılacak yardımın müttefiklerle koordine edilmesi gerektiğini belirten Scholz, “Çünkü birlikte izlediğimiz yol, meçhul topraklardan geçiyor. Tarihimizde ilk kez bir nükleer güç burada, Avrupa topraklarında emperyalist bir savaş yürütüyor.” dedi.

Scholz, Ukrayna’ya muharebe tankı gönderebilecek müttefiklerin bunu şimdi yapması gerektiğine işaret ederek, Almanya’nın lojistik ve stok ikmali sağlayarak ve Ukrayna askerlerini eğiterek bu kararı kolaylaştıracağını vurguladı.

Scholz, Almanya’nın Ukrayna’ya yaptığı yardımın geçen yıl 12 milyar avroyu aştığını ve ülkesinin 1 milyondan fazla mülteciyi kabul ettiğini söyledi.

Ülkesinin savunma harcamalarının gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYİH) oranının yüzde 2’ye çıkarılacağına işaret eden Scholz, Avrupa Birliği’nin savunma sanayi politikası konusunda stratejik işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

sur-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu